fbpx

מה זה רפורמה בסיעוד ?

תוכן העניינים:

הרפורמה בסיעוד הינה תכנית סיעוד חדשה שנכנסה לתוקף בנובמבר 2018.

במסגרת הרפורמה, נוספו לגמלת הסיעוד רמות נוספות, הגמלה תשולם מעתה לפי 6 רמות זכאות, במקום 3 רמות זכאות שהיו עד כה, על מנת להתאים באופן מיטבי את שעות הסיעוד למצב התפקודי של מקבל הגמלה – בני הגיל השלישי בישראל

בכל רמה ניתן לשלב בין גמלה בכסף לשירותי סיעוד הכוללים: טיפול אישי בבית הקשיש, ביקור במרכז יום, מוצרי ספיגה לקשישים, לחצן מצוקה ושירותי כביסה.

  • עד היום: ניתן היה לקבל בין 9.75 ל 22 שעות טיפול בשבוע למי שמעסיק מטפל ישראלי – או 18 למעסיקי מטפל זר
  • מהיום: אפשר לקבל בין 5.5 ל 28 שעות טיפול שבועיות למי שמעסיק מטפל סיעודי ישראלי – או 24 שעות למעסיק עובד זר
  • בשנת 2021: עם ההבשלה המלאה של הרפורמה, שעות הטיפול ברמה הגבוהה יגיעו עד 30 שעות שבועיות למטפלים סיעודיים ישראליים ו-26 שעות לעובדים זרים.

עיקרי הרפורמה

  1. מעבר מ- שלוש רמות גמלה ל- שש רמות גמלה.
  2. הגדלת מספר יחידות השירות הסיעודי השבועיות ברמות הגבוהות.
  3. הרחבת האפשרות לבחירה בגמלת סיעוד בכסף ואפשרות של שילוב גמלה בכסף עם שירותים נוספים על מנת לאפשר למבוטח לנצל את הגמלה עבור צרכים נוספים מלבד השירותים שניתנים על ידי הביטוח הלאומי.
  4. שינוי הניקוד לבודד.

להלן טבלה מאתר המוסד לביטוח לאומי המסבירה את רמות הזכאות ויחידות השירות בשלוש הפעימות:

טבלת הרפורמה בסיעוד

יש לכם שאלות?
תרצו לקבל עוד פרטים?

צרו אתנו קשר לפרטים נוספים וייעוץ ללא עלות:

כתבות אחרונות:

חוק סיעוד

איך נראה יום טיפוסי במחלקה סיעודית מתקדמת?

בכתבה נחשפת מציאות שונה וייחודית במחלקות סיעודיות מתקדמות. במקום מקום מדכא, מוצגת סביבה שוקקת חיים והזדמנויות: השכמה עדינה, ארוחות מזינות, טיפולים מותאמים אישית, פעילויות חברתיות ותרבותיות, וסביבת חיים מלאת כבוד ואהבה. הטכנולוגיה משרתת את הדיירים ומבטיחה בטיחות, ואילו צוות מסור תומך ברווחה הנפשית והפיזית. מחלקה סיעודית מתקדמת היא פרק חיובי ומעשיר בחיי הדיירים.

קרא עוד »
חוק סיעוד

איך מגישים בקשה למימון משרד הבריאות עבור בית אבות? מדריך מלא

מסע אל השקט הנפשי: מדריך מעשי למימון שהות בבית אבות בישראל באמצעות "קוד משרד הבריאות". המאמר מפרט את התהליך בבקשת סיוע כלכלי, מקריטריונים רפואיים וכלכליים עד למציאת מקום מתאים ליקירכם. עם טיפים להגשה מוצלחת וסיוע נוסף, אנו כאן לסייע בהבנת הזכויות והאמצעים, תוך שמירה על טון נגיש ואנושי.

קרא עוד »
בתי אבות

איך להתכונן רגשית למעבר לבית אבות – מדריך למשפחה ולדייר

מעבר לבית אבות הוא תהליך רגשי מורכב עבור הדייר ובני משפחתו. הכנה רגשית, כולל שיחות פתוחות והבעת רגשות, יכולה להקל על ההסתגלות. חשוב לאפשר לדייר תחושת שליטה ולהכיר בצדדים החיוביים. גם עבור משפחה, הכרה ברגשות ובקשת תמיכה הם חלק מהתהליך. תכנון המעבר ושמירה על קשר רציף עם הדייר ועם הבית יכולים להפחית חששות ולהקל על תקופת ההסתגלות.

קרא עוד »

הצטרפת בהצלחה לרשימת הדיוור שלנו!

אנחנו שמחים לראות שהתוכן מוצא חן בעינייכם :) במידה והוא תרם לכם ערך ויש לכם חשק לעזור לנו להגיע לעוד אנשים, נשמח לקבל מכם ביקורת חיובים בגוגל!

5/5
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן