fbpx

אלו תוספי תזונה מומלץ לקשישים לשלב יחד עם הארוחות?

תוכן העניינים:

*הבהרה חשובה: מאמר זה אינו מהווה ייעוץ רפואי, ולא בא להחליף ייעוץ רפואי מקצועי.
יש להתייעץ עם הרופא שלכם לפני כל נטילה של תרופה, תוסף מזון או כל מוצר אחר.

לשמור על הבריאות: ויטמינים ותוספי מזון לקשישים

זה לא סוד שככל שאנו מתבגרים הגוף שלנו משתנה, ולפעמים זה יכול להיות קשה לשמור על בריאות תקינה. אחת הדרכים שיכולות לעזור להתגבר על האתגרים הללו, במיוחד בגיל השלישי, היא נטילת ויטמינים ותוספי תזונה. לנו בקבוצת מוריה חשוב שתהיו מודעים לחשיבותם של תוספי מזון, ויטמינים ומינרלים עבור קשישים, לכן כתבנו עבורכם מאמר קצר שישפוך קצת אור על הנושא.

בתי האבות והדיור המוגן של קבוצת מוריה — עוזרים לכם להישאר במיטבכם.
רוצים לשמוע עוד? חייגו אלינו >>>  9078*

חשיבותם של ויטמינים ותוספי תזונה לקשישים

ככל שאנו מתבגרים, הגוף שלנו עובר שינויים רבים. אנחנו כבר לא נעים בקלילות, לא יכולים לאכול כמו פעם, רמת האנרגיה יורדת, וחילוף החומרים שלנו מאט. לכן, לשמור על בריאות טובה יכול להיות מאתגר לפעמים.

עם זאת, דרך אחת שיכולה לעזור לקשישים להתגבר על האתגרים האלו היא נטילת ויטמינים ותוספי תזונה. ויטמינים ומינרלים הם רכיבים תזונתיים חיוניים שהגוף צריך לתפקוד תקין. הם עוזרים להגביר את רמות האנרגיה שלנו, לשמור על העצמות שלנו חזקות ועל העור שלנו בריא. בנוסף, הם יכולים גם לסייע במניעת מחלות כרוניות כגון מחלות לב וסרטן. עבור בני 60 ומעלה, נטילת ויטמינים ותוספי תזונה חשובה במיוחד בשמירה על בריאות ואיכות חיים.



מה קורה לגוף כשאנחנו מתבגרים?

ויטמינים ותוספי מזון שונים יכולים לעזור לגופנו בתהליכים רבים ושונים, כמו למשל צמיחה ותיקון של תאים, חילוף חומרים ועוד. ככל שאנו מתבגרים, הגוף שלנו הופך לפחות יעיל בתהליך ספיגת ויטמינים ומינרלים מהמזון. זאת הסיבה לכך שנטילת תוסף מזון על בסיס יומי יכולה, להיות כל כך מועילה לקשישים.

ויטמינים ותוספי תזונה לא רק משפרים את הבריאות הכללית, אלא שהם יכולים גם לסייע במניעת מצבים ספציפיים הקשורים לגיל כגון אוסטאופורוזיס, מחלות לב, אובדן זיכרון ועוד. אם אתם מחפשים דרכים להישאר בריאים ופעילים בשנות הזהב שלכם, להוסיף ויטמינים ותוספים לתזונה שלכם היא מקום מצוין להתחיל בו.

היתרונות של נטילת תוספי תזונה בגיל השלישי

ככל שאנו מתבגרים, הגוף שלנו הופך פחות יעיל לספוג חומרים מזינים מהמזון שאנו אוכלים. במקביל, הצרכים התזונתיים שלנו משתנים ואנו דורשים כמויות שונות של ויטמינים ומינרלים ממה שהיינו צריכים כשהיינו צעירים יותר. כתוצאה מכך, קשישים רבים מגלים שהם צריכים ליטול ויטמינים ותוספי תזונה על מנת לשמור על בריאותם.



אילו ויטמינים ומינרלים חיוניים לקשישים?

עוזר לשמור על עצמות ושיניים חזקות. מסייע להפחית את הסיכון לשבירת עצם.

קשישים נמצאים בסיכון לאנמיה (חוסר ברזל) כי לרוב הם צורכים פחות ברזל דרך אכילה, וגופם לא סופג ברזל כמו בעבר. מזונות עשירים בברזל הם בשר אדום, עוף, שעועית וביצים.

ויטמין B12 עוזר לייצור תאי דם אדומים ושומר על בריאות מערכת העצבים. מקורות טובים לויטמין B12 כוללים עופות, בשר, ביצים ומוצרי חלב.

מסייע לגוף לספוג סידן וחשוב לבריאות העצם. קשישים לרוב צריכים ליטול ויטמין D בגלל שהם לא נחשפים מספיק לאור השמש, וגופם עלול שלא לספוג ויטמין D. מקור נהדר לויטמין D הוא דגים שומניים, כמו סלמון, וגם משקאות כמו חלב מועשר ומיץ תפוזים.

אבץ חשוב למערכת החיסון ולריפוי פצעים. מזונות עם אבץ כוללים בשר בקר רזה, אגוזים, מוצרי חלב וקטניות.

תוספי תזונה

טיפים לנטילת תוספים נכונה והשגת התוצאות הטובות ביותר

ככל שאנו מתבגרים, הגוף שלנו עובר מספר שינויים. מסת השריר וצפיפות העצם יורדת, וחילוף החומרים שלנו מתחיל להאט. שינויים אלה בדרך כלל משפיעים על הצרכים התזונתיים שלנו, וגורמים לנו להרגיש פחות רעבים.

יכולים להיווצר פערים בין מה שאנחנו אמורים לצרוך לבין מה שצרכנו בפועל, לכן חשוב לשים לב שאנחנו נותנים לגוף שלנו את כל מה שהוא צריך, גם אם לא באמצעות אוכל ישירות.

ויטמינים ותוספי תזונה יכולים לעזור למלא פערים בתזונה שלנו, אבל חשוב ליטול אותם כראוי על מנת להשיג את התוצאות הטובות ביותר.

ראשית, חשוב ליטול אותם עם האוכל, שכן כך הגוף שלכם סופג את אבות המזון בצורה יעילה יותר.

שנית, הקפידו לעקוב אחר ההוראות על החפיסה. נטילת יותר מדי ויטמינים מסוימים עלולה להזיק. את חלק מהויטמינים צריך ליטול בשעות מסוימות ביום על מנת למנוע אינטראקציות עם תרופות אחרות.

ולבסוף, זכרו שתוספי מזון נועדו להשלים את התזונה שלכם, לא להחליף אותה. הקפדה על תזונה בריאה ומסודרת היא עדיין הדרך הטובה ביותר להשיג את כל אבות המזון שהגוף צריך.

עם מעט הקפדה ותשומת לב על ביצוע ההנחיות המומלצות לנטילת תוספי מזון, אתם מבטיחים לעצמכם שאתם מפיקים מהם את המירב, ועוזרים לעצמכם להישאר בריאים ופעילים — גם אם עברתם את גיל שישים.



למאמרים נוספים של קבוצת מוריה, המובילה את תחום הסיעוד המוסדי בארץ:

https://www.moryagroup.co.il/blog/

 

סידן, ברזל, ויטמין D, אבץ ועוד..

ויטמין D מסייע לגוף לספוג סידן וחשוב לבריאות העצם. קשישים לרוב צריכים ליטול ויטמין D בגלל שהם לא נחשפים מספיק לאור השמש, וגופם עלול שלא לספוג ויטמין D.

יש לכם שאלות?
תרצו לקבל עוד פרטים?

צרו אתנו קשר לפרטים נוספים וייעוץ ללא עלות:

כתבות אחרונות:

חוק סיעוד

איך נראה יום טיפוסי במחלקה סיעודית מתקדמת?

בכתבה נחשפת מציאות שונה וייחודית במחלקות סיעודיות מתקדמות. במקום מקום מדכא, מוצגת סביבה שוקקת חיים והזדמנויות: השכמה עדינה, ארוחות מזינות, טיפולים מותאמים אישית, פעילויות חברתיות ותרבותיות, וסביבת חיים מלאת כבוד ואהבה. הטכנולוגיה משרתת את הדיירים ומבטיחה בטיחות, ואילו צוות מסור תומך ברווחה הנפשית והפיזית. מחלקה סיעודית מתקדמת היא פרק חיובי ומעשיר בחיי הדיירים.

קרא עוד »
חוק סיעוד

איך מגישים בקשה למימון משרד הבריאות עבור בית אבות? מדריך מלא

מסע אל השקט הנפשי: מדריך מעשי למימון שהות בבית אבות בישראל באמצעות "קוד משרד הבריאות". המאמר מפרט את התהליך בבקשת סיוע כלכלי, מקריטריונים רפואיים וכלכליים עד למציאת מקום מתאים ליקירכם. עם טיפים להגשה מוצלחת וסיוע נוסף, אנו כאן לסייע בהבנת הזכויות והאמצעים, תוך שמירה על טון נגיש ואנושי.

קרא עוד »
בתי אבות

איך להתכונן רגשית למעבר לבית אבות – מדריך למשפחה ולדייר

מעבר לבית אבות הוא תהליך רגשי מורכב עבור הדייר ובני משפחתו. הכנה רגשית, כולל שיחות פתוחות והבעת רגשות, יכולה להקל על ההסתגלות. חשוב לאפשר לדייר תחושת שליטה ולהכיר בצדדים החיוביים. גם עבור משפחה, הכרה ברגשות ובקשת תמיכה הם חלק מהתהליך. תכנון המעבר ושמירה על קשר רציף עם הדייר ועם הבית יכולים להפחית חששות ולהקל על תקופת ההסתגלות.

קרא עוד »

הצטרפת בהצלחה לרשימת הדיוור שלנו!

אנחנו שמחים לראות שהתוכן מוצא חן בעינייכם :) במידה והוא תרם לכם ערך ויש לכם חשק לעזור לנו להגיע לעוד אנשים, נשמח לקבל מכם ביקורת חיובים בגוגל!

5/5
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן