fbpx

עזרה לקשישים בבית מטעם מטפלת סיעודית

תוכן העניינים:

אחרי שבוצעו הבדיקות מטעם המוסד לביטוח לאומי, ונמצאה עמידה בקריטריונים בהתאם לתקנות ולחוק הסיעוד, ניתנת עזרה לקשישים בבית במימון המדינה. העזרה ניתנת בהתאם לצרכים האישיים של הקשיש לאורך מספר שעות בשבוע, ולפי תוכנית עבודה סדורה. מוריה שירותי סיעוד מעמידה לרשותכם מגוון רחב של מטפלים ומטפלות ישראלים, זרים ודוברי שפות אשר נבחרו על ידינו בקפידה, כולם אנשים מוסמכים ומוכשרים, מנוסים ואחראיים.

טיפול בקשישים

מה כולל הסיוע לקשיש?

סיוע לקשישים בבית משתנה כאמור בהתאם לזכאויות מבחינה השעות ולפי הצרכים ותוכנית העבודה. יחד עם זאת, באופן כללי הסיוע מורכב משלושה היבטים. הראשון הוא עזרה במטלות אישית כגון בהיגיינה, ניידות, הפעלה, הנעלה, הלבשה, נטילת תרופות וכדומה. השני הוא טיפול סביבתי, כלומר עזרה במטלות הבית השונות כגון ניקיון וסדר של חדרי הבית, כביסה, הכנת אוכל, קניות, ליווי וסידורים. בדרך כלל, העיסוק בטיפול הסביבתי תופס כמחצית מהשעות של הסיוע. המרכיב השלישי הוא ההשגחה על הקשיש, למשל מפני נפילות ולבטיחותו הכללית, תקשורת ואינטראקציה איתו וגם שמירה על קשר רצוף עם בני משפחתו.

 

האם לבחור מטפלת ישראלית או זרה?

עזרה לקשישים בביתם יכולה להינתן על ידי מטפלים ומטפלות, ישראלים או זרים, ודוברי שפות שונות. מרבית האנשים מעדיפים לקבל את השירות ממטפלים ישראלים מכיוון שהקשר שיכול להיווצר עימם הוא יותר קרוב ומהיר, על סמך השפה והתרבות המשותפת. אכן, כאשר מכניסים לבית אדם חדש למספר שעות, והוא הופך לחלק משמעותי מחייו של הקשיש, ישנה חשיבות גדולה לאינטראקציה טובה ולנינוחות בין השניים, ולכך שהאדם יוכל לבטא את צרכיו במלואם ולחוש מובן. יחד עם זאת, אין בכך לומר שעזרה הניתנת על ידי עובד זר בעל ניסיון רב והכשרה הולמת אינה מספיק טובה. נהפוך הוא, ישנם עובדים זרים מסורים ומיומנים היוצרים קשרים מצוינים עם המטופלים. ובנוסף, חברתנו מעמידה לרשותכם מטפלות ומטפלים דוברי שפות שונות, לא רק עברית אלא גם אנגלית, רוסית, רומנית, הונגרית, ספרדית ועוד.

איך בוחרים את המטפל?

כאמור, בחירת המטפל שיספק עזרה לקשישים אינה עניין של מה בכך, ובדיוק למען מטרה זו אנו מבצעים תהליך התאמה מלא. העובדת הסוציאלית או האחות שלנו תגיע אל הקשיש הביתה ותתרשם מצרכים האישיים והעדפותיו, ובהתאם להתרשמותה ותוך שיח פתוח וכנה אתכם נבצע את ההתאמה. בהמשך הדרך ולפי צרכיכם, נמשיך בבקרה ופיקוח לאורך המפגשים הראשונים כדי לוודא את ההתאמה, ובכלל מקרה אנו אחראיים לפקח על תפקודה של המטפלת, על שביעות הרצון ועל מענה לכל שאלה או בעיה של מתעוררת. הפיקוח מבוצע הן בשיחות טלפון והן בביקורי בית שוטפים בבית הקשיש.

יש לכם שאלות?
תרצו לקבל עוד פרטים?

צרו אתנו קשר לפרטים נוספים וייעוץ ללא עלות:

כתבות אחרונות:

חוק סיעוד

איך נראה יום טיפוסי במחלקה סיעודית מתקדמת?

בכתבה נחשפת מציאות שונה וייחודית במחלקות סיעודיות מתקדמות. במקום מקום מדכא, מוצגת סביבה שוקקת חיים והזדמנויות: השכמה עדינה, ארוחות מזינות, טיפולים מותאמים אישית, פעילויות חברתיות ותרבותיות, וסביבת חיים מלאת כבוד ואהבה. הטכנולוגיה משרתת את הדיירים ומבטיחה בטיחות, ואילו צוות מסור תומך ברווחה הנפשית והפיזית. מחלקה סיעודית מתקדמת היא פרק חיובי ומעשיר בחיי הדיירים.

קרא עוד »
חוק סיעוד

איך מגישים בקשה למימון משרד הבריאות עבור בית אבות? מדריך מלא

מסע אל השקט הנפשי: מדריך מעשי למימון שהות בבית אבות בישראל באמצעות "קוד משרד הבריאות". המאמר מפרט את התהליך בבקשת סיוע כלכלי, מקריטריונים רפואיים וכלכליים עד למציאת מקום מתאים ליקירכם. עם טיפים להגשה מוצלחת וסיוע נוסף, אנו כאן לסייע בהבנת הזכויות והאמצעים, תוך שמירה על טון נגיש ואנושי.

קרא עוד »
בתי אבות

איך להתכונן רגשית למעבר לבית אבות – מדריך למשפחה ולדייר

מעבר לבית אבות הוא תהליך רגשי מורכב עבור הדייר ובני משפחתו. הכנה רגשית, כולל שיחות פתוחות והבעת רגשות, יכולה להקל על ההסתגלות. חשוב לאפשר לדייר תחושת שליטה ולהכיר בצדדים החיוביים. גם עבור משפחה, הכרה ברגשות ובקשת תמיכה הם חלק מהתהליך. תכנון המעבר ושמירה על קשר רציף עם הדייר ועם הבית יכולים להפחית חששות ולהקל על תקופת ההסתגלות.

קרא עוד »

הצטרפת בהצלחה לרשימת הדיוור שלנו!

אנחנו שמחים לראות שהתוכן מוצא חן בעינייכם :) במידה והוא תרם לכם ערך ויש לכם חשק לעזור לנו להגיע לעוד אנשים, נשמח לקבל מכם ביקורת חיובים בגוגל!

5/5
צריכים עזרה?
דילוג לתוכן