fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך הקורונה השפיעה על אוכלוסיית הקשישים?

תוכן העניינים:

בעוד העולם עדיין מתמודד עם התפרצות נגיף הקורונה, אנשים רבים נאלצים לבצע שינויים משמעותיים בחיי היומיום שלהם. קשישים הם אוכלוסייה אחת שהושפעה במיוחד מהתפרצות הנגיף. בין אם זה הפחד לצאת ולעשות דברים פשוטים כמו קניות או לשבת בבית קפה, המרחק מהמשפחה וכמובן החשש להידבק — על כל אחד ואחת הנגיף משפיע בצורה אחרת.

חזרה לשגרה אחרי הקורונה לגיל השלישי

בפוסט הזה אנחנו נחקור את השפעות הקורונה על אוכלוסיית הקשישים, ונראה איך נגיף הקורונה השפיע על חיי היומיום של האוכלוסייה המבוגרת בישראל, וכמה מהאתגרים הספציפיים שאיתם התמודדו (ועדיין מתמודדים) קשישים רבים.  

בסוף המאמר גם נספר לכם איך אנחנו עוזרים לדיירים שלנו בקבוצת מוריה להתמודד בהצלחה ולסגל לעצמם שגרת חיים בריאה ושמחה. 

רוצים גם להיות חלק מקהילה חמה, לגור במקום מוגן ובטוח ולהרגיש שאתם בידיים טובות?

התקשרו אלינו בכל שעה 9078* לתיאום ביקור

קבוצת מוריה — בתי האבות והדיור המוגן הטובים בישראל

ריחוק חברתי ובדידות

בזמן משבר הקורונה, הנחיות הבידוד והריחוק החברתי יצרו קשיים לא מעטים לקשישים בישראל, גם לכאלו שהיו עצמאיים לגמרי קודם לכן. הקורונה הביאה איתה דילמות שלא התמודדנו איתן קודם לכן:

האם כדאי להיפגש עם הילדים והנכדים? ומה עם להכניס את המטפלת הביתה? במשך חודשים רבים, היו יותר שאלות מתשובות. גם הקשישים וגם הסובבים אותם חששו להיפגש, להתקרב, לשהות אחד ליד השני יותר מדי זמן מחשש להדביק או להידבק. אפילו דברים בסיסיים כמו קניית מוצרי מזון ותרופות נראו מסוכנים.


קשישים רבים, הנמצאים בקבוצת סיכון גבוהה, נאלצו לחיות בבידוד כמעט מוחלט, כדי להפחית כמה שיותר את הסיכוי שלהם להידבק בנגיף. חלק מהקשישים לא נפגשו פנים אל פנים עם משפחתם במשך חודשים! מחקרים מעידים שבדידות בגיל השלישי מזיקה לבריאות ושקשרים חברתיים דווקא יוצרים חוסן, אנחנו שמחים שהימים האלה כבר מאחורינו.

בריאות האוכלוסיה המבוגרת

האוכלוסייה המבוגרת פגיעה במיוחד לנגיף הקורונה מכיוון שיש להם מערכת חיסונית חלשה יותר. שיעור התמותה של בני 80 ומעלה הוא גבוה פי חמישה מהממוצע העולמי, ולכן אפשר להבין לליבם של האזרחים המבוגרים, שמנסים ומשתדלים לשמור על הבריאות שלהם בצורה קפדנית. 

גם היום, טיפול בבעיות רפואיות שמתעוררות או קבלת מענה חלופי בקופת החולים מדאיגות חלק מהקשישים, שלא רוצים לשהות יותר מדי במקומות אליהם מגיעים אנשים חולים. למי שחוששים, אפשר היום לראות רופא דרך הטלפון הנייד, באמצעות שיחת וידאו. הרופא יכול לשמוע את הבעיה, לשאול שאלות רלוונטיות, ולנסות לאבחן את הבעיה ולהציע טיפול. בנוסף, חלק מבתי המרקחת ורשתות הפארם מציעות שירותי משלוח תרופות עד הבית, כך שאפשר להימנע מלהגיע פיזית.

הידעת? דו"ח של המכון למחקר חברתי מצא שלקשישים יש חוסן חברתי-נפשי גבוה יותר משל צעירים. מבוגרים דיווחו על פחות תחושות של לחץ וחרדה. 70% מבני ה65 ומעלה סיפרו שהגבלות הריחוק לא השפיעו לרעה על המצב נפשי שלהם.מקור

בעקבות הקורונה, קשישים למדו לדבר עם הנכדים ב"זום"

אם אפשר אולי לציין משהו אחד חיובי מהתקופה הזו, היא שבזמן שיא המגפה, חלק מהסבים והסבתות הכירו דרכים חדשות להתחבר עם המשפחה והנכדים באופן וירטואלי, באמצעות שיחות וידאו באפליקציית "זום". אומרים שהצורך הוא אבי ההמצאה, והצורך לדבר עם המשפחה האהובה הביאה גם את המבוגרים העקשנים ביותר, ללמוד לתפעל את הטלפון שלהם.

איזה גופים עוזרים תומכים בקשישים בתקופה הזו?

בני הגיל השלישי בדרך כלל מקבלים עזרה גם מבני המשפחה הקרובה, וגם המדינה דואגת לסייע לקשישים באמצעות מרכזי יום, מימון מטפלות וביקורי בית, וזאת על פי חוק הסיעוד

יש בישראל מספר ארגונים שעוזרים לקשישים, כל אחד בתחומו הוא, אך גם בעבודה משותפת:

מגיפת הקורונה היא מצב חירום בריאותי עולמי חמור שכבר גבה את חייהם של אלפי אנשים והדביק רבים נוספים. אוכלוסיה פגיעה במיוחד היא קשישים, הנמצאים בסיכון לפתח סיבוכים חמורים כתוצאה מהידבקות בנגיף. אם אתם מודאגים לגבי אדם אהוב ורוצים לדעת מה אתם יכולים לעשות כדי להגן עליו, אתם מוזמנים לקבוע ביקור בבית האבות שלנו ולראות בעצמכם את הטיפול המסור והתומך שהדיירים שלנו מקבלים. תודה שקראתם, מאחלים לכם בריאות איתנה, המומחים של קבוצת מוריה.

קורונה בקרב קשישים

בעקבות הקורונה קשישים רבים העידו על ריחוק חברתי ובידוד, ירידה במצב בריאות הנפש ומצב הרוח וחשש מהותי להסתובב ולחיות חיי שגרה.

תוכלו להיעזר בשירותים שהמדינה מציעה תחת חוק הסיעוד כמו מרכזי יום, מימון מטפלות, ביקורי בית ועוד..

יש לכם שאלות?
תרצו לקבל עוד פרטים?

צרו אתנו קשר לפרטים נוספים וייעוץ ללא עלות:

כתבות אחרונות:

בתי אבות סיעודיים
בתי אבות

בתי אבות סיעודיים

המקום הטוב ביותר לקשישים סיעודיים ההחלטה להעביר קרוב משפחה או חבר לבית אבות סיעודי היא החלטה מורכבת ומלאת רגשות. מצד אחד, קיים הקושי להיפרד מאדם

קרא עוד »

הצטרפת בהצלחה לרשימת הדיוור שלנו!

אנחנו שמחים לראות שהתוכן מוצא חן בעינייכם :) במידה והוא תרם לכם ערך ויש לכם חשק לעזור לנו להגיע לעוד אנשים, נשמח לקבל מכם ביקורת חיובים בגוגל!

5/5
התחל שיחה בוואטסאפ
צריכים עזרה?
היי מה שלומך?
כאן מוריה... איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן