fbpx

מתי צריך עובדים זרים לסיעוד?

תוכן העניינים:

חוק הסיעוד

בשנת 1988 נחקק בישראל חוק הסיעוד. חוק זה מעגן את זכותם של קשישים אשר נזקקים לסיוע סיעודי לקבל טיפול על ידי מטפלים סיעודיים. לפני שנחקק החוק, על מנת לקבל סיוע כזה, קשישים היו מטופלים על ידי בני משפחתם או מועברים למוסד מתאים שיענה על צרכיהם השונים. אולם היום, המדינה מכירה בזכותם של קשישים, המשלמים דמי ביטוח לאורך חייהם, לקבל את הסיוע לו הם עשויים להזדקק בערוב ימיהם. באופן הזה, מקלה המדינה על בני המשפחה, אשר הטיפול בהורה או בסב המבוגר לעתים קרובות מקשה עליהם מאוד הן בפן הפרקטי והן בפן הרגשי. בנוסף, היא מאפשרת לקשישים לקבל טיפול כאשר הם נשארים עדיין בביתם, בתוך הקהילה שלהם, מה שמהווה יתרון משמעותי עבור קשישים רבים שמעדיפים זאת.

על מנת להיות זכאים מבחינת חוק הסיעוד, על הקשישים להיות כמובן מעל גיל הפנסיה, העומד כיום על גיל 62 לנשים וגיל 67 עבור גברים. כמו כן, על מנת לקבל זכאות לגמלת סיעוד נבחנת מידת התלות של מגיש הבקשה. הקשיש צריך להיות בעל תלות מסוימת באדם אחר על מנת לבצע פעולות יום יומיות שונות, כגון נטילת תרופות, טיפול בהפרשות, רחצה, הלבשה, אכילה וכד'. בנוסף, נחשבת גמלה זו גמלה סלקטיבית שכן על מנת לקבלה יש לעמוד במבחן הכנסות. מקבלי הגמלה צריכים להיות מתחת לרף הכנסות מסוים שנקבע על ידי המוסד לביטוח לאומי.

תפקידם של המטפלים הסיעודיים

למטפלים הסיעודיים ישנם מספר תחומי אחריות מרכזיים. ראשית, טיפול בקשישים סיעודיים כולל סיוע בביצוע מטלות בית פשוטות, על מנת שהסביבה בה מתגורר הקשיש תהיה נעימה וראויה למחיה. מטלות אלה הקשורות לתחזוקה של משק הבית יכולות להיות למשל ניקיון בסיסי כמו טאטוא ושטיפת רצפות, סיוע בביצוע קניות לבית, בישול ועוד. משימה נוספת עליה אמונים המטפלים הסיעודיים היא סיוע בביצוע מטלות אישיות, כגון נטילת תרופות, הלבשה, שמירה על ההיגיינה האישית וכד'. כמו כן, המטפלים הסיעודיים אחראיים להשגיח על הקשיש ולוודא כי שלומו טוב ובטחונו האישי נשמר. לעתים קרובות קשישים, ודאי כאלה הנזקקים לעזרה סיעודית, זקוקים להשגחה כזו.

אלה אמנם תחומי האחריות המוצהרים של המטפלים הסיעודיים אולם כאשר מדברים על טיפול בקשישים, קיימת משימה נוספת, חשובה לא פחות. אמנם לא בהכרח מדובר במשימה מוצהרת, אולם אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של המטפלים הסיעודיים הוא החברה שהם מעניקים לקשיש. כיום, קשישים רבים חווים מצוקה עקב הבדידות בה הם שרויים, והמטפלים הסיעודיים הופכים לחלק בלתי נפרד מחייהם. כאשר בוחרים מטפלים סיעודיים, חשוב לשים לב כי בוחרים כאלה המתאפיינים בטוב לב ובאכפתיות וכמובן בהתמדה ובמסירות. עבודת הטיפול אינה קלה, אך יש חשיבות רבה לכך שהמטפלים יתמידו בעבודתם ויהפכו לעוגן ולמקור של יציבות בחייהם של המטופלים.

כל מה שצריך לדעת על עובדים זרים לסיעוד

במקרים בהם קשישים זקוקים לסיוע סיעודי בהיקף גדול מאוד של שעות או 24\7, יש באפשרותם לקבל סיוע של עובד זר. העובד הזר עובד להתגורר בביתם על מנת שיוכל לתת מענה לכל צרכיהם. לאחר קבלת כלל האישורים, עבודתו של העובד הזר תמומן באופן חלקי על ידי המדינה כאשר את היתר יצטרך לשלם הקשיש עצמו. טיפול על ידי עובד זר מהווה למעשה חלופה לשהייה קבועה במסגרת מוסדית שמעניקה שירותי סיעוד, ובכך מאפשר לקשיש להישאר להתגורר בביתו ובסביבה שהוא מכיר ורגיל אליה.

על מנת לקבל אישור להעסיק עובדים זרים לסיעוד יש צורך לעבור תהליך בירוקרטי לא פשוט שעשוי להימשך זמן רב. על כן, רצוי לשכור את שירותיה של חברה מקצועית שתסייע בתהליך. החברות המקצועיות בתחום יוכלו לספק ללקוחותיהן את כלל המידע הדרוש, לסייע במילוי הטפסים, בהגשתם ובהליכי הערעור כאשר יש צורך. עם קבלת האישור המיוחל, אותה חברה מקצועית תוכל לעדכן את הקשיש ואת בני משפחתו גם בחובות המוטלות עליהם לאור הפיכתם למעסיקים של העובד הזר. בין החובות הללו ניתן למצוא את האחריות לדאוג לעובד הזר לתנאים הולמים של לינה בבית, על מנת שיוכל לבצע את עבודתו האינטנסיבית. כמו כן, חשוב להעסיק את המטפל אך ורק לשם העבודה המפורטת בחוזה ההעסקה האישי וכמובן בהיתר ההעסקה שקיבל מהמדינה.

עובדים זרים לסיעוד

יש לכם שאלות?
תרצו לקבל עוד פרטים?

צרו אתנו קשר לפרטים נוספים וייעוץ ללא עלות:

כתבות אחרונות:

בתי אבות סיעודיים
בתי אבות

בתי אבות סיעודיים

המקום הטוב ביותר לקשישים סיעודיים ההחלטה להעביר קרוב משפחה או חבר לבית אבות סיעודי היא החלטה מורכבת ומלאת רגשות. מצד אחד, קיים הקושי להיפרד מאדם

קרא עוד »

הצטרפת בהצלחה לרשימת הדיוור שלנו!

אנחנו שמחים לראות שהתוכן מוצא חן בעינייכם :) במידה והוא תרם לכם ערך ויש לכם חשק לעזור לנו להגיע לעוד אנשים, נשמח לקבל מכם ביקורת חיובים בגוגל!

5/5
התחל שיחה בוואטסאפ
צריכים עזרה?
היי מה שלומך?
כאן מוריה... איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן